Szomszédolás a Kaposvölgyében

Címkék: Pályázatok,EU pályázatok

Szomszédolás a Kaposvölgyében Projekt Bemutató

A Kapos Völgyében található Baté Község Önkormányzata konzorciumi együttműködésben Büssü, Fonó, Gölle, Kazsok, Kisgyalán és Taszár települések önkormányzatával pályázatot nyert „A helyi identitás és kohézió erősítése” tárgyában.

A pályázati felhívás címe: TOP-5.3.1.-16- „A helyi identitás és kohézió erősítése”

A projekt címe – Szomszédolás a Kapos Völgyében

Szomszédolás a Kaposvölgyében


Az Európai Unió finanszírozásában, e projekt célja a helyi erőforrásokra alapozott, a térség adottságaihoz alkalmazkodni képes közösségi kezdeményező- és cselekvőképesség fejlesztésének megteremtése, egészséges, sokszínű, az erőforrásokat felelősen és tudatosan használó társadalom kialakítása.

A helyi identitás kialakításához és fenntartásához olyan közös programok megvalósításait terveztük, amelyek a kollektivitást, az összetartozást erősítik, közelebb hozzák egymáshoz a település lakóit, hiszen a közös élmények szerzése az első lépcső egy valódi közösség létrehozásához. A személyes ismeretségek, barátságok kialakítása a lakosság között erős kötelékeket hoznak létre, melyek a közösséghez tartozás érzését növelik, és a jövőben is alapjául szolgálnak a közös cselekvésnek. E szükségletekre történő válaszadás pozitívan befolyásolja a települések erejét, hozzájárulva, hogy a térség meghatározó centrumává váljanak.

Mindezek mentén tervezte meg projektjét Baté Község Önkormányzata konzorciumi együttműködésben Büssü, Fonó, Gölle, Kazsok, Kisgyalán és Taszár települések önkormányzatával.

A közösségfejlesztési folyamat földrajzi területe, célterülete a konzorciumban lévő települések, amelyek lélekszáma 4767 fő.

A projekt megvalósításának tervezett ideje: 2018.01.01. - 2021.06.30.

Forrás: https://www.kaposvolgye.hu/projekt/projekt-bemutatasa

« Vissza az előző oldalra