Ipari park kialakítása Taszáron projekt

Címkék: Pályázatok,EU pályázatok

Tájékoztató az Ipari park kialakítása Taszáron projektről

TOP-1.1.1-16-SO1-2017-00001Pályázat logo

A kedvezményezett neve: Taszár Községi Önkormányzat

Konzorciumi tagok: Somogy Megyei Önkormányzat

A projekt címe: Ipari park kialakítása Taszáron

A szerződött támogatás összege: 300 000 000,- Ft

A projekt összköltsége: 302 543 544,- Ft

A támogatás mértéke: 100%

A PROJEKT TARTALMÁNAK BEMUTATÁSA:

Az ipari park célja a térség, a régió fejlesztésének elősegítése, a munkahelyteremtés, inkubátor tevékenység feltételeinek megteremtése- ezzel a hazai, illetve taszári kis és közepes vállalkozások lehetőségeinek bővítése, melyben a szolgáltatások, a kutatásfejlesztés, a termelés, a kereskedelem szervesen kapcsolódik egymáshoz, elősegítve egymás működését. Bármilyen iparvállalat szívesen látott, amelyik tevékenységével a jelenlegi környezet minőségét nem rontja, nem terheli olyan mértékben, hogy a település természeti és épített környezetében károsodást okozzon.

A projekt keretében megújul a 3. és a 48. sz. épületek.

A 3. sz. épületből raktár kerül kialakításra, a raktárakat közös vizesblokkal és külön vizesblokkal is ellátjuk, valamint akadálymentesítés és energia korszerűsítés is megvalósul. A 48. sz. épületből, ami eredetileg kantin, katonai vegyesbolt volt kialakításra kerül egy autószerelő műhely nettó 264,49 m2-es alapterülettel. Az épületek felújítása mellett 4 közlekedési felület fog készülni, azaz 2 db bejáróút, járda, és térburkolat.

A tervezett ütemezés szerint 2018. decemberig elkészülnek az ipari park kiviteli tervei. Ezen tevékenységek lezárását követően, várhatóan 2019. év tavaszán a tervek Magyar Államkincstár általi jóváhagyásár követően megkezdődik a kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárás. A beszerzésen nyertes kivitelezővel való szerződéskötés után megkezdődhet a munkaterület átadása. A kivitelezési munkák befejezésének legkésőbbi tervezett időpontja 2020. tele.

A PROJEKT TERVEZETT BEFEJEZÉSI DÁTUMA: 2021.02.28.

A PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: TOP-1.1.1-16-SO1-2017-00001

« Vissza az előző oldalra