Szomszédolás a Kapos Völgyében

Címkék: EU pályázatok

Szomszédolás a Kapos Völgyében

infoblokk_kedv_final_felso_cmyk_ESZA.jpg2018. február 1.

A KEDVEZMÉNYEZETT NEVE: BATÉ KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZATA
KONZORCIUMI TAGOK: BÜSSÜ-, FONÓ, GÖLLE, KAZSOK, KISGYALÁN ÉS TASZÁR TELEPÜLÉSEK ÖNKORMÁNYZATA

A PROJEKT CÍME: Szomszédolás a Kapos Völgyében

A SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 57.500.000 FT

A TÁMOGATÁS MÉRTÉKE: 100%

A PROJEKT TARTALMÁNAK BEMUTATÁSA:
A Kapos Völgyében található Baté Község Önkormányzata konzorciumi együttműködésben Büssü, Fonó, Gölle, Kazsok, Kisgyalán és Taszár települések önkormányzatával pályázatot nyert „A helyi identitás és kohézió erősítése” tárgyában.

Az Európai Unió finanszírozásában, e projekt célja a helyi erőforrásokra alapozott, a térség adottságaihoz alkalmazkodni képes közösségi kezdeményező- és cselekvőképesség fejlesztésének megteremtése, egészséges, sokszínű, az erőforrásokat felelősen és tudatosan használó társadalom kialakítása.

A helyi identitás kialakításához és fenntartásához olyan közös programok megvalósításait terveztük, amelyek a kollektivitást, az összetartozást erősítik, közelebb hozzák egymáshoz a település lakóit, hiszen a közös élmények szerzése az első lépcső egy valódi közösség létrehozásához. A személyes ismeretségek, barátságok kialakítása a lakosság között erős kötelékeket hoznak létre, melyek a közösséghez tartozás érzését növelik, és a jövőben is alapjául szolgálnak a közös cselekvésnek. E szükségletekre történő válaszadás pozitívan befolyásolja a települések erejét, hozzájárulva, hogy a térség meghatározó centrumává váljanak.

Mindezek mentén tervezte meg projektjét Baté Község Önkormányzata konzorciumi együttműködésben Büssü, Fonó, Gölle, Kazsok, Kisgyalán és Taszár települések önkormányzatával.

A közösségfejlesztési folyamat földrajzi területe, célterülete a konzorciumban lévő települések, amelyek lélekszáma 4767 fő.

A PROJEKT TERVEZETT BEFEJEZÉSI DÁTUMA: 2022. 06. 30.
A PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: TOP-5.3.1-16-SO1-2017-00001

« Vissza az előző oldalra