Ipari park kialakítása Taszáron projekt

Címkék: Pályázatok

Tájékoztató az Ipari park kialakítása Taszáron projektről

TOP-1.1.1-16-SO1-2017-00001Pályázat logo

A kedvezményezett neve: Taszár Községi Önkormányzat
Konzorciumi tagok: Somogy Megyei Önkormányzat
A projekt címe: Ipari park kialakítása Taszáron
A szerződött támogatás összege: 300 000 000,- Ft
A projekt összköltsége: 300 000 000,- Ft
A támogatás mértéke: 100%

A PROJEKT TARTALMÁNAK BEMUTATÁSA:

Az  ipari  park  célja  a  térség,  a  régió  fejlesztésének  elősegítése,  a  munkahelyteremtés,  inkubátor tevékenység  feltételeinek  megteremtése-  ezzel  a hazai,  illetve taszári  kis és  közepes vállalkozások lehetőségeinek bővítése, melyben a szolgáltatások, a kutatásfejlesztés, a termelés, a kereskedelem szervesen  kapcsolódik  egymáshoz,  elősegítve  egymás  működését.  Bármilyen  iparvállalat  szívesen látott,  amelyik  tevékenységével  a  jelenlegi  környezet  minőségét  nem  rontja,  nem  terheli  olyan mértékben, hogy a település természeti és épített környezetében károsodást okozzon.

A projekt keretében megújul a 3. és a 48. sz. épületek.

A 3. sz. épületből raktár kerül kialakításra, a raktárakat közös vizesblokkal és külön vizesblokkal is ellátjuk, valamint akadálymentesítés és energia korszerűsítés is megvalósul. A 48. sz. épületből, ami eredetileg kantin, katonai vegyesbolt volt kialakításra kerül egy autószerelő műhely nettó 264,49 m2- es alapterülettel. Az épületek felújítása mellett 4 közlekedési felület fog készülni, azaz 2 db bejáróút, járda, és térburkolat.

A  tervezett  ütemezés  szerint  2018.  decemberig  elkészülnek  az  ipari  park  kiviteli  tervei.  Ezen tevékenységek lezárását követően, várhatóan 2019. év tavaszán a tervek Magyar Államkincstár általi jóváhagyásár követően megkezdődik a kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárás. A beszerzésen nyertes kivitelezővel való szerződéskötés után megkezdődhet a munkaterület átadása. A kivitelezési munkák befejezésének legkésőbbi tervezett időpontja 2019. tele.

A PROJEKT TERVEZETT BEFEJEZÉSI DÁTUMA: 2020.01.31.

A PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: TOP-1.1.1-16-SO1-2017-00001

« Vissza az előző oldalra